Hedelmien kuivaus
Hedelmistä oikeastaan mitä vain marsulle kelpaavaa voi kuivata.
Kuivatuksi omenaksi on hyviä tiivismaltoiset lajikkeet. Kotimaiset omenat voi kuivaa kuorineen, mutta ulkomaiset kannattaa kuoria. Huuhdo omenat, poraa siemenkota pois ja leikkaa terävällä veitsellä noin 5mm paksuiseksi. Kasvikuivurissa paras lämpö on noin 50 astetta. Huoneenlämmössä kuivaamiseen menee noin 3-4 päivää. Uunissakin voi kuivata 50 asteessa, mutta se kestää tunteja ja ei ole energiatehokas tapa. Säilytykseen sopii esimerkiksi lasipurkki.
Marjojen kuivaus
Kaikkia marjojakin voi kuivata, mutta parhaiten sopii ehkä mustikka, ruusun kiulukoita tai pihlajan tai aronianmarjoja. Halkaistut tai siivutetut mansikat kuivuvat myös hyvin. Marjojen kuivumisaika on melko pitkä useita tunteja jopa päiviä riippuen menetelmästä millä kuivataan. Ensiksi marjat pitää puhdistaa kunnolla ja sitten levittää ohuina kerroksina kuivausalustalle. Kuivaaminen kannattaa aluksi käyttää alhaisempaa lämpötilaa. Liian kuuma rikkoo marjan ja mehu pursuaa pitkin poikin. Maksimilämpötila marjoilla on 50astetta.
Juuresten kuivaus
Juureksista kaikki sopivat hyvin kuivattavaksi. Juurekset tulee pestä huolellisesti, kuoria ja leikata ohuiksi viipaleiksi tai suikaleiksi. Raastimen karkein raaste toimii hyvin tässä. Maksimi lämpötila on 50astetta. Itse kuivausaika riippuu juureksesta, suikaleista tai viipaleen koosta. Pienet ja ohut kuivuu nopeammin kuin paksut. Kuivaukset kestää yleensä tunteja tai päiviä. Juurekset ovat kuivina kovia.
Yrtit ja luonnonkasvit kuivaus
Tämä on tähän aikaa vuodesta ehkä vähän myöhässä, mutta ensi kesää ajatellen. Terveitä kasveja kannattaa kuivata. Luonnonyrtit ja kasvit kannattaa kerätä vain puhtailta paikoilta. Jos kerää aurinkoisena päivänä kasvin se kuivuu nopeammin. Huuhdella kannattaa kaikki ja kuivata ne ensin vaikka pyyhkeiden välissä. Kasvit kannattaa laittaa nippuihin ja roikkumaan alaspäin, jos huoneessa kuivaa. Kasvit kuivuvat nopeasti huoneilmassa kuin kuivurissakin.