Marsukeksit

Ärsyttääkö pelletti-, herkku, ja heinäpussien pohjalle jäävä ”pöly”? Tiesitkö, että senkin saa käytettyä hyödyksi lorauttamalla vettä sekaan ja tekemällä ”marsukeksejä”?

OHJE

1. Kippaa kaikki pussinpohjat kulhoon ja lisää vettä niin, että seos likimain peittyy. Jätä turpoamaan 15-30 minuutiksi.

2. Sekoita ja lisää tarvittaessa vettä. Koostumuksen tulisi olla samankaltainen kuin lihapullataikinassa. Jos vettä on lorahtanut liikaa, tilanteen voi korjata lisäämällä pellettejä.

3. Ota ”taikinasta” teelusikalla pieniä kikkareita, laita ne uunipellille leivinpaperin päälle ja litistä mahdollisimman ohueksi. Jos keksi murenee tässä vaiheessa, seos on vielä liian kuivaa. Sekoita ”taikinaa” välillä, koska kosteus tuppaa painumaan pohjalle.

4. Laita keksit uuniin max 50 asteeseen (kiertoilmaa kannattaa käyttää, jos sellainen vain on) ja kiilaa luukku raolleen esim. puulastan avulla, jotta kaikki kosteus pääsee varmasti haihtumaan. Tarkoituksena ei ole paistaa keksejä, vaan kuivata ne. Kun keksit ovat pinnasta selvästi kuivuneet, käännä ne ympäri jotta pohjakin kuivuu.

5. Kun keksit ovat täysin kuivat (huom., tähän menee useita tunteja), pakkaa ne ilmatiiviisti. Isot keksit voi pienentää jo tässä vaiheessa tai vasta sitten, kun annat herkkuja marsuille.

 

Teksti ja kuva: Sari Jokila

Vastaa

Your email address will not be published.